Žvėrienos receptai

Bebrienos troškinys su obuoliukais

Bebriena 250g
Laurų lapai,
kvepiantieji pipirai
druska 6 g
Krapai 6 g
Paprika 50 g
Svogūnai 50 g
Morkos 50 g
Obuoliai 70 g

Mėsą supjaustome 2 cm kubeliais, pakepiname keptuvėje kol gražiai apskrus. Dedame į troškintuvą, užpilame sultiniu ir suberiame prieskonius.

Daržoves supjaustome kubeliais ir dedame ant mėsos. Troškiname apie 40 min. Sudedame smulkintus obuolius ir dar 15 minučių troškiname.

Patiekiame su bulvėmis su lupena, rozmarino šakele ir skystai keptu kiaušiniu.

Šernienos šonkauliukai su serbentų padažu

Druska 8g
Kvepiantieji pipirai
Laurų lapai
Kadagio uogos 4g
Česnakas 8 g

Šernienos šonkaulius reikia įtrinti prieskoniais, česnaku ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį.

Marinuotus šonkaulius susukus į aliuminio foliją kepti reikia apie 1 val. 180 C temperatūroje.

Serbentų padažas

Serbentai 100 g
Garstyčios 30g
Pomidorų padažas 20 g
Druska,
pipirai
kajano pipirai 5 g
Česnakai 6 g Volčesterio padažas 10 g

Visi ingredientai sudedami į puodą ir verdami ant silpnos ugnies apie 30 minučių.

Kiaušinis šernienos apvalkale

2 vnt. kiaušiniai
Šernienos mentė 150 g
Druska
Pipirai
čiobreliai 3 g
Džiūvėsėliai 15g
Aliejus kepimui 200 g

Į verdantį vandenį dedame kiaušinį ir verdame 6 minutes. Atvėsiname ir nulupame.

Pasiruošiame faršą: šernieną sumalame, dedame druską, prieskonius, gerai viską išmaišome. Nuluptą, virtą kiaušinį dedame ant išploto faršo lakšto, suformuojame apvalų pus- gaminį, kurį apvoliojame miltuose. Dedame į kiaušinio plak- inį paskui į džiūvėsiu ir vėl į kiaušinio plakinį.

Apkepame aliejuje iš visų pusių. Baigiame kepti orkaitėje 200 temperatūroje 5 minutes

Triušienos troškinys su cukinijos rutuliukais

Triušiena 250 g
Svogūnai 70 g
Morkos 70 g
Cukinija 40 g
Krapai 50 g
Šv. čiobreliai 4 g
Pomidorai savo sultyse 100 g
Juodieji pipirai
Lauro lapai
Aliejus
Cukrus

Triušieną supjaustome gabaliukais (su kauliuku), pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais, čiobreliais ir paliekame apie valandą marinuotis. Pamarinavus mėsą nusausiname ir iš visų pusių apkepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dedame į puodą, užpilame vandeniu, sudedam laurų lapus, kvepiančiuosius pipirus, druską ir troškiname ant mažos ugnies apie 30 minučių.

Ruošiamės daržoves. Supjaustome kubeliais ir sudedame ant triušienos, troškiname apie 20 minučių, tol, kol suminkštėja. Tuomet sudedame konservuotus pomidorus, lengvai pamaišome. Paragaujame, jei reikia, dedame šiek tiek cukraus, šviežių čiobrelių.